Vaša košarica (0)
€0.00
vermox tablete
(0) Prosječna ocjena

Vermox - lijek protiv parazita bez recepta

Probavni trakt je omiljeno stanište parazita. One ulaze u tijelo s  vodom ili hranom i mogu dugo ostati neprimijećene. Povećanjem broja glista pojavljuju se i prvi znakovi bolesti: probavne smetnje, alergijske reakcije, promjene u izgledu, neurološki poremećaji, probleme sa kozom, bolove u zglobovima. Ako se liječenje ne započne, parazite mogu ući u srce, pluća i mozak uzrokujući nepopravljivu štetu vašem zdravlju.

Narudba Vermox tableta je najbolje sto vi mozete raditi kad primjetite parazitske simptome. Cete se osjećati  bolje nakon prve doze proizvoda, a cijeli tretman liječenja traje samo 3 dana. Lijek gotovo ne utječe na probavni sustav i odobren je za liječenje djece starije od 3 godine.

 • Doziranje i cijena
 • Komentari

Vermox (Mebendazol) 100mg

Vermox (Mebendazol)
30 tablete
€24.53
Vermox (Mebendazol)
60 tablete
€39.07
Vermox (Mebendazol)
90 tablete
€52.70
Vermox (Mebendazol)
120 tablete
€63.60

Što je Vermox?

Vermox  najčešće se propisuju pacijentima s parazitskim crvima u organizmu. Mebendazol koji je u sastavu lijeka ima jaki protuotrov protiv parazita. Infekcija nestaje čak i kada uzimaju male doze lijeka.

U Hrvatskoj je Vermox već nekoliko desetljeća glavni lijek za parazite. Potreba za lijekom uvelike se objašnjava pravilno odabranim sastavom. Mebendazol se brzo apsorbira i ima blagi učinak na tijelo zahvaljujući pomoćnim komponentama:

 • silicijev dioksid;
 • natrijev lauril sulfat;
 • natrij saharin;
 • magnezijev stearat;
 • laktoza monohidrat;
 • talk;
 • kukuruzni škrob.

Vermox je jednostavan za proizvodnju i stoga ima nisku cijenu. Čak ni pojava velikog broja ostalih lijekova nije utjecala na poziciju lijeka. Stanovnici Hrvatske daju prednost kvaliteti i sigurnosti kada naručuju  antiparazitni proizvod.

U kojim slucajevima potrebno koristiti Vermox?

Lijek uklanja  okrugle crve koji parazitiraju u ljudskom tijelu:

 • strongiloidi;
 • ascaris;
 • pinworms;
 • ankilostome;
 • trihinela i drugi.

Liječnici preporučuju kupnju mebendazola bez recepta za određene infekcije trakavicama. Lijek se propisuje bolesnicima s ehinokokozom ako se parazit ne može ukloniti kirurški.

Pravovremena uporaba Vermox 100 mg omogućuje vam da se riješite crva u više od 95% slučajeva. Lijek djeluje i na ličinke i na odrasle parazite, osiguravajući potpuno čišćenje tijela.

Primjena i doziranje Vermoxa

Unatoč širokom rasponu djelovanja Vermoxa, prije početka liječenja potrebno je znati uzročnika bolesti. Lijek je neučinkovit protiv većine trakavica i člankonožaca. Simptomi infekcija uzrokovanih različitim parazitima mogu biti slični, mora se provesti dijagnoza.

Vermox 100 mg tablete treba uzimati oralno, cijele ili žvakati. Lijek potrebno popiti s puno vode. Ako bolesnik ima problem s gutanjem, podijelite tabletu na 2 dijela duž  označene linije.

Standardna doza Vermoxa za je 100 mg (1 tableta) 2 puta dnevno. Odrasli pacijenti koji pate od jegulje i tenaze propisuju 400 mg lijeka dnevno, koji treba podijeliti u 2 doze. Tretman traje 3 dana.

Ako se dijagnosticira ehinokokoza, doza Vermoxa se postupno povećava. U prva 3 dana trebate uzeti 500 mg 2 puta dnevno, sljedeća 3 dana - 500 mg 3 puta dnevno, a zatim 1000-1500 mg 3 puta u 24 sata. Ovisno o vrsti parazita, terapiju treba nastaviti od 4 tjedna do 2 godine. Nemojte uzimati tako visoke doze lijeka bez savjetovanja s liječnikom.

Pacijenti koji su morali narucili Vermox za borbu protiv trihineloze također imaje veliko doziranje. Prvog dana potrebno je uzeti do 900 mg dnevno, drugog - do 1200 mg, od 3 do 14 - do 1500 mg.

U pedijatriji (3-14 godina) Mebendazol se propisuje u sljedećim dozama:

 • Enterobioza - 1 tableta jednokratno (100 mg). Kako bi se spriječio povratak, svi članovi obitelji moraju biti podvrgnuti liječenju u isto vrijeme. Možda ćete morati ponovno uzeti lijek nakon 2-4 tjedna.
 • Askaris, nekatoroza, trihomonijaza i ankilostomija, tenaza i bolest gladi - 1 tableta ujutro i navečer 3 dana.

Za malu djecu tablete se daju smrvljene. Tijekom liječenja ne trebate držati dijetu niti uzimati laksative.

Na koji nacin djeluje Vermox?

Prijem Vermoxa dovodi do paralize i kasnije smrti parazita. Aktivna tvar ometa korištenje glukoze i uzrokuje nedostatak glikogena kod crva. Također smanjuje razinu staničnog tubulina koji je neophodan za održavanje stanične strukture parazita. Osim toga, proizvod blokira sintezu adenozin trifosfata, usporavajući biološke procese.

Mebendazol se teško apsorbira iz gastrointestinalnog trakta. Minimalna doza aktivne tvari ulazi u krv, što ne utječe na funkcioniranje unutarnjih organa.

Vermox počinje djelovati 1-2 sata nakon konzumiranja. Komponente lijeka potpuno se eliminiraju iz tijela kroz 12-24 sata.

Nuspojave Mebendazola

Manje od 5% pacijenata koji uzimaju Vermox dobivaju nuspojave. Najčešće postoje kršenja u probavnom sustavu. Smrt parazita može dovesti do mučnine, bolova u trbuhu, proljeva, povraćanja i plinova.

Ostali poremećaji su vrlo rijetki:

 • vrtoglavica i glavobolja;
 • neutropenija;
 • alergijska reakcija;
 • pospanost;
 • oteklina.

Ako vec dugo uzimate lijek I u visokih doza  moguća je agranulocitoza, poremećaj funkcije bubrega i gubitak kose. Ako cete osjetiti ove nuspojave, odmah se obratite svom liječniku. Smanjenje doze lijeka poboljšat će stanje bolesnika.

Mogu li uzimati lijekov zene tijekom trudnoće?

U Hrvatskoj se Vermox ne propisuje tijekom trudnoce. Nije poznato prolazi li lijek placentarnu barijeru i kako djeluje na fetus.
Antiparazitsko sredstvo nije ispitano kod dojite. Stoga pacijentice kojima je potrebno liječenje trebaju prestati dojiti.

Mogu li voziti auto nakon uzimanja pilule?

Vermox uzrokuje pospanost i vrtoglavicu u manje od 0,1% slučajeva. Ostale nuspojave  ne ometaju vožnji. Nakon uzimanja tablete možete voziti auto i raditi posao koji zahtijeva brzu reakciju.

Vermox i alkohol

Alkohol pojačava nuspojave lijeka, osobito pospanost. Također povećava opterećenje jetre. Trebali biste prestati piti alkohol tijekom liječenja i dan nakon prestanka uzimanja ovog lijeka.

U kojim slučajevima Vermox tablete možda neće djelovati?

Mebendazol je nešto sporiji od drugih antiparazitskih lijekova. Stoga Vermox možda neće djelovati kod uznapredovalih bolesti. Kako bi se izbjegle komplikacije kod teških infekcija, prije uporabe lijeka ponekad se propisuje piperazin.

Ako kupite Vermox na vrijeme, neće biti teško boriti  se s parazitima. Posjet liječniku kad se prvi simptomi pojave može vam pomoći da pojednostavite liječenje i ubrzate lijecenje.

 • Brza dostava
 • Pravila o privatnosti
 • Sigurni način plaćanja
 • Služba za podršku
 • Diskretno pakiranje
Callback
×