Vaša košarica (0)
€0.00
diane 35 tablete
(0) Prosječna ocjena

Diane 35 tablete - pouzdana kontracepcija po pristupačnoj cijeni

Funkcija suvremenih hormonskih oralnih kontraceptiva nije ograničena na sprječavanje trudnoće. Ovisno o sastavu, takvi lijekovi mogu ublažiti simptome predmenstrualnog sindroma, stabilizirati mjesečni ciklus ili poboljšati rad reproduktivnog sustava. Neki od njih smanjuju rizik od razvoja raka jajnika ili mioma maternice. 

Diane 35 odnosi se na kontraceptive koji neutraliziraju negativne učinke muških spolnih hormona na tijelo. Tablete sadrže jedinstveni skup aktivnih tvari koje pružaju stabilan kontracepcijski i antiandrogeni učinak. Diane 35 je pogodan za žene koje pate od akni, seboreje i drugih patologija uzrokovanih viškom testosterona.

 • Doziranje i cijena
 • Komentari

Diane 35 0.035/2mg

Diane 35
21 tablete
€29.00
Diane 35
42 tablete
€53.00
Diane 35
84 tablete
€101.00

Što je Diane 35? 

Diane 35 je kombinirani kontraceptiv koji sadrži 2 aktivna sastojka: 

 • Sintetski ženski spolni hormon etinilestradiol. Sprječava oplodnju jajne stanice i regulira menstrualni ciklus. 
 • Ciproteron acetat je antiandrogen. Lijek pojačava zaštitu od začeća i potiskuje djelovanje muških hormona na tijelo. 

Iako se kombinacija etinil estradiola i ciproteron acetata u ginekologiji koristi od 1978. godine, doza djelatnih tvari se nekoliko puta mijenjala. Tek krajem 20. stoljeća pojavila se Diane 35, nudeći savršenu kombinaciju pouzdanosti i sigurnosti. Lijek je učinkovit u više od 99% slučajeva i ne uzrokuje ozbiljne nuspojave kada se pravilno uzima. Cijena Diane 35 ostaje pristupačna, što je posebno važno za žene koje planiraju uzimati lijek dulje vrijeme.

Za što se koristi Diane 35? 

Kontraceptiv je namijenjen odraslim ženama s visokim sadržajem androgena u tijelu. Višak muških spolnih hormona obično je popraćen sljedećim simptomima: 

 • akne, uključujući teške oblike s stvaranjem potkožnih čvorova; 
 • gubitak kose na glavi; 
 • seboreja; 
 • aktivan rast dlačica na licu i tijelu. 

Prije kupnje Diane 35 potrebna je konzultacija sa stručnjakom. Lijek pomaže samo kod kozmetičkih problema uzrokovanih hormonskom neravnotežom. Ako su akne ili gubitak kose uzrokovani drugim uzrocima, uzimanje lijekova neće pomoći u suočavanju s poremećajem. 

Primjena i doziranje lijeka

Kontraceptiv sadrži 36 mikrograma etinil estradiola i 2 mg ciproteron acetata. Uzimajte 1 tabletu Diane 35 tijekom 3 tjedna, a zatim napravite pauzu od 7 dana. Kako biste izbjegli pogreške, pogledajte raspored naveden na blisteru. Na kraju jednog ciklusa primjene (28 dana), započnite s novim pakiranjem. 

Početak uzimanja lijeka ovisi o metodama kontracepcije koje ste prije koristili: 

 • Barijerna metoda, coitus interruptus ili nedostatak kontracepcije - prvog dana menstrualnog ciklusa. Dopušteno je početi od 2. do 5. dana, ali je u tom slučaju potrebno koristiti kondome tjedan dana. 
 • Minipilule, implantati, injekcije ili progestagenski intrauterini uložak - dan nakon zadnje doze. 
 • Ostali kombinirani oralni kontraceptivi - sljedeći dan nakon uzimanja posljednje tablete koja sadrži hormone. 
 • Nakon pobačaja u prvom tromjesečju trudnoće – odmah. 
 • Nakon poroda ili pobačaja u II trimestru trudnoće - nakon 21-28 dana u dogovoru s liječnikom. 

U Hrvatskoj se Diane 35 tablete smatraju jednom od najpouzdanijih metoda za sprječavanje neplanirane trudnoće. Međutim, preskakanje doze smanjuje učinkovitost lijeka. Ako lijek ne upotrijebite na vrijeme, uzmite tabletu čim se sjetite i pridržavajte se uobičajenog rasporeda. Udvostručenje doze nije potrebno. Ako kasnite više od 12 sati, sljedeći tjedan koristite zaštitnu metodu kontracepcije. 

Kako Diane 35 djeluje? 

Diane 35 regulira rad reproduktivnog sustava i hormonsku pozadinu ženskog tijela: 

 • Etinilestradiol inhibira ovulaciju, zgušnjava sluz u vratu maternice i mijenja strukturu endometrija, što smanjuje mogućnost začeća. Djelatna tvar također smanjuje učestalost bolnih menstruacija i stabilizira mjesečni ciklus. Uz dugotrajnu primjenu, hormon jača kosti i sprječava razvoj reumatoidnih bolesti. 
 • Ciproteron acetat inhibira proizvodnju androgena. Redoviti unos lijeka dovodi do normalizacije razine muških spolnih hormona u krvi. 

Već tjedan dana nakon početka uzimanja tableta bit ćete pouzdano zaštićeni od trudnoće. Akne, seboreja i drugi kozmetički problemi obično nestaju unutar 4 mjeseca. 

Učinci Diane 35 su reverzibilni. Reproduktivne sposobnosti tijela se obnavljaju nakon 4-8 tjedana nakon odustajanja od tableta. Kada ste spremni za začeće, dovoljno je prestati uzimati lijek. 

Diane 35 Nuspojave

U prvim mjesecima uzimanja približno 10% žena osjeti bolove u trbuhu, mučninu, nelagodu u mliječnim žlijezdama i glavobolju. Rjeđe su proljev, povraćanje, česte promjene raspoloženja, depresija. U izoliranim slučajevima postoji netolerancija na kontaktne leće i promjena libida. 

Žene koje planiraju kupiti Diane 35 za kontracepciju često su zabrinute zbog mogućeg debljanja. U kliničkim studijama lijek je značajno utjecao na tjelesnu težinu u nešto više od 4% slučajeva. 

Etinilestradiol može povećati viskoznost krvi. Stoga je uzimanje kontraceptiva kontraindicirano u bolesnika s teškim kardiovaskularnim bolestima i predispozicijom za trombozu. 

Mogu li uzimati lijekove tijekom trudnoće? 

Prije nego počnete uzimati Diane 35, morate isključiti trudnoću. Strogo je zabranjeno koristiti lijek dok nosite dijete. Izloženost hormonskim kontraceptivima dovodi do nepovratnih razvojnih poremećaja fetusa. 

Tijekom dojenja, uporaba kontraceptiva dopuštena je samo ako je žena odbila dojenje. 

Mogu li voziti auto nakon uzimanja lijeka? 

Kada uzimate Diane 35, ne morate odustati od vožnje. Lijek ne utječe na pokretljivost, brzinu reakcije i sposobnost koncentracije. 

Kontracepcija i alkohol

Kombinirani kontraceptiv je kompatibilan s alkoholom. Liječnici preporučuju ograničavanje količine jakih pića, jer etilni alkohol negativno utječe na reproduktivne sposobnosti tijela i može uzrokovati probleme sa začećem u budućnosti. 

U kojim slučajevima Diane 35 možda neće djelovati? 

Diane 35 tablete štite od začeća u 99,7% slučajeva. Više od 85% žena uspijeva se nositi s aknama, seborejom i gubitkom kose. Lijek možda neće djelovati ako se uzima neredovito ili zbog individualnih karakteristika organizma. Ako ne dođe do poboljšanja nakon 4 mjeseca liječenja, posavjetujte se sa svojim liječnikom. 

Zbog niske cijene Diane 35 je postao najbolji izbor kako za prevenciju trudnoće, tako i za kozmetičke probleme. 

 • Brza dostava
 • Pravila o privatnosti
 • Sigurni način plaćanja
 • Služba za podršku
 • Diskretno pakiranje
Callback
×