Vaša košarica (0)
€0.00
metronidazol tablete
(0) Prosječna ocjena

Kupiti Metronidazol online

Simptomi infekcija koje uzrokuju jednostavni parazitski mikroorganizmi često su slični bakterijskim. Potrebna su laboratorijska ispitivanja za identifikaciju uzročnika bolesti, što oduzima puno vremena. U međuvremenu, čak i jedan dan kašnjenja može dovesti do značajnog pogoršanja stanja pacijenta.

Dugotrajna dijagnostika nije potrebna ako se počne uzimati Flagyl. Lijek je jednako učinkovit kod bakterijskih i protozojskih infekcija. Širok spektar antibakterijskog sredstva omogućuje brzo započinjanje liječenja bez preciznog određivanja uzročnika bolesti.

 • Doziranje i cijena
 • Komentari

Flagyl (Metronidazol) 200mg

Flagyl (Metronidazol)
30 tablete
€18.17
Flagyl (Metronidazol)
60 tablete
€21.81
Flagyl (Metronidazol)
90 tablete
€25.44
Flagyl (Metronidazol)
120 tablete
€31.80

Flagyl (Metronidazol) 400mg

Flagyl (Metronidazol)
30 tablete
€27.26
Flagyl (Metronidazol)
60 tablete
€43.61
Flagyl (Metronidazol)
90 tablete
€59.06
Flagyl (Metronidazol)
120 tablete
€71.78

Što je Flagyl? 

Flagyl je antibiotik i protivparazitni lijek, čiji je glavni sastojak Metronidazol. Francuska farmaceutska tvrtka Rhone-Poulenc sintetizirala je lijek iz prirodnog antibakterijskog sredstva azomicina. Danas antibiotik proizvodi Pfizer.

Izvorno je Flagyl bio namijenjen isključivo za borbu protiv trihomonijaze. Protivmikrobno djelovanje lijeka slučajno je otkriveno: jedna od pacijentica koja je uzimala tablete izliječila se od upale desni. Nakon dodatnih kliničkih ispitivanja, lista bolesti za koje se preporučuje kupiti Metronidazol značajno se proširila. 

Zašto se propisuje Flagyl? 

Flagyl se koristi za liječenje: 

 • lamblioze; 
 • amebijaze; 
 • trihomonijaze; 
 • apscesa jetre, trbušne šupljine, pluća ili mozga; 
 • sepse; 
 • upale pluća; 
 • infekcija kože i kostiju; 
 • meningitisa. 

Potreba za Flagylom češće se javlja kod žena. Lijek pokazuje dobre rezultate u borbi protiv nespecifičnog vaginitisa, gardnerelleze, apscesa jajnika i jajovoda.

Antibiotik se također uzima od pacijentica koje trebaju operaciju na organima malih zdjelica. Lijek pomaže u sprječavanju infekcije bakterijskom infekcijom tijekom uklanjanja slijepog crijeva ili operacija na crijevima. Antibiotik pojačava učinak drugih lijekova i ubrzava oporavak.

Primjena i doziranje Flagyla

Lijek se koristi samo u slučajevima infekcija uzrokovanih bakterijama ili jednoćelijskim parazitima. Flagyl ne djeluje na gljivice i viruse. Ako niste sigurni da li je bolest uzrokovana mikroorganizmima osjetljivim na antibiotik, posavjetujte se s liječnikom. Uzimajte lijek tijekom ili odmah nakon obroka, uz puno vode. Nemojte žvakati ili drobiti tabletu prije upotrebe.

Za većinu bolesti možete odabrati 2-3 doziranja Flagyla: 

 • Bakterijski vaginoza i urogenitalni trihomonijaz - 2000 mg jednom ili 400 mg 2 puta dnevno tijekom 5-7 dana. Ponekad liječnici propisuju 1 tabletu metronidazola 200 mg 3 puta dnevno tijekom tjedna. 
 • Amebijaza - 400-800 mg dnevno, ovisno o težini bolesti. Trajanje liječenja iznosi 5-10 dana. 
 • Gingivitis i ostale stomatološke infekcije - 200 mg tri puta dnevno. Ozdravljenje dolazi nakon 3-7 dana. 
 • Lamblioza - 2000 mg jednom dnevno tijekom 3 dana. Lijek djeluje blaže ako tijekom 5 dana uzimate 400 mg 3 puta dnevno. 
 • Čirevi i rane na nogama - tablete metronidazola 400 mg propisuju se 1 tabletu tri puta dnevno. Tečaj liječenja obično traje ne više od tjedan dana. 

Prije kirurškog zahvata, uzima se tri puta dnevno po 400 mg antibiotika s razmakom od 8 sati. Ako je potrebno, lijek se daje intravenozno ili rektalno ako pacijent ne može progutati tablete.

Flagyl se smije davati djeci starijoj od 6 godina. U pedijatriji se propisuje 20-30 mg po kilogramu tjelesne mase jednom ili 7,5 mg/kg svakih 8 sati. Liječenje traje do 7 dana. Ako infekcija teče teško, dozu se može povećati na 40 mg/kg.

Kako djeluje Metronidazol?

Aktivni sastojak potiče rad transportnih proteina u stanicama mikroorganizama. Na taj način, obnavlja se 5-nitroglikol metronidazola, koji blokira proizvodnju nukleinskih kiselina. Uzročnici infekcije brzo umiru, što dovodi do nestanka simptoma, a zatim i potpunog oporavka.

Antibiotik Metronidazol djeluje 8-10 sati nakon uzimanja. Budući da se lijek ne nakuplja u organizmu, važno je pridržavati se rasporeda liječenja. Ako se ne koristi antibiotik na vrijeme, moguće je kompliciranje infekcije.

Nuspojave Metronidazola

Kod 15% pacijenata lijek može izazvati nuspojave na probavnom sustavu. Tijekom tečaja liječenja mogu se pojaviti suha usta, poremećaji apetita, metalni okus, stomatitis. Rjeđe se pojavljuju druge poremećaje:

 • glavobolja, vrtoglavica; 
 • blagi grčevi; 
 • svrbež kože, alergijski osip.

Ako se neugodnost osjeća prečesto, posavjetujte se s liječnikom o smanjenju doze lijeka. Tretman koji se temelji na uzimanju Metronidazola 200 mg obično se bolje podnosi. Opasni nuspojave kod kojih je potrebno prekinuti uzimanje antibiotika uključuju zbunjenost i dezorijentaciju.

Flagyl može iskriviti rezultate krvnih testova potrebnih za procjenu funkcije jetre. Prije dijagnostičkog postupka obavijestite svog liječnika da uzimate antibiotsko sredstvo.

Može li se lijek uzimati tijekom trudnoće?

Antibiotik se rijetko propisuje tijekom trudnoće. Metronidazol ne šteti ni budućoj majci ni djetetu ako se pravilno koristi i pridržava se doze. Metronidazol prolazi u majčino mlijeko. Tijekom uzimanja lijeka potrebno je prijeći na umjetno hranjenje. 

Može li se voziti automobil nakon uzimanja Flagyla?

Pacijentima koji dobro podnose lijek nije zabranjeno upravljati automobilom. Ako prije niste uzimali Flagyl, prvo provjerite reakciju svog tijela. U slučaju zbunjenosti, halucinacija i dezorijentacije, odmah se odrecite antibiotika. 

Metronidazol i alkohol 

Tijekom liječenja antibioticima Metronidazol potrebno je suzdržati se od alkohola. Kombinacija lijeka s etanolom uzrokuje mučninu, povraćanje, gubitak svijesti, vrtoglavicu. Osim toga, kombinacija antibakterijskog sredstva s jakim pićima može oštetiti jetru.

 • Brza dostava
 • Pravila o privatnosti
 • Sigurni način plaćanja
 • Služba za podršku
 • Diskretno pakiranje
Callback
×