Vaša košarica (0)
€0.00
Kontracepcijske pilule

Kupujte bez recepta kontracepcijske proizvode na mreži brzo i jeftino

Više od 7% trudnoća u Hrvatskoj prekida se umjetno, što često dovodi do komplikacija. Pobačaj povećava rizik od upalnih bolesti zdjelice, hormonske neravnoteže i menstrualnih nepravilnosti. Oko 5% žena nakon operacije postaje neplodno. 

Zdravstveni problemi se mogu izbjeći ako se pobrinete za prevenciju neplaniranog začeća. Daleko najpouzdaniji način sprječavanja trudnoće je kupovina oralnih kontraceptiva. U našoj ljekarni dostupne su učinkovite kontracepcijske pilule bez recepta, koje štite u više od 99% slučajeva. Odabrali smo samo sigurne lijekove koji ne izazivaju komplikacije pri dugotrajnoj primjeni.

Vrste kontracepcijskih pilula i kako djeluju

Hormonski pripravci već su nekoliko desetljeća na ljestvici najpopularnijih kontraceptiva u Hrvatskoj. Njihova popularnost je zbog visoke razine zaštite - uz strogo poštivanje uputa, njihova učinkovitost je 99,7%. 

Princip djelovanja oralnih kontraceptiva je: 

 • supresija ovulacije blokiranjem proizvodnje luteinizirajućih i folikulostimulirajućih hormona u hipofizi; 
 • povećana viskoznost sluzi u cerviksu, što otežava prodiranje spermija; 
 • promjene u strukturi i debljini sluznice maternice (endometrija), što sprječava razvoj oplođenog jajašca. 

Cijena kontracepcijskih pilula još je jedan razlog masovnog prijelaza na ovaj način zaštite. U našoj ljekarni postoje dodatni popusti na lijekove iz ove kategorije. 

Hormonski kontraceptivi se dijele na kombinirane, mini-pilule i postkoitalne. 

Kombinirani oralni kontraceptivi

Smatraju se najpouzdanijim od svih kontraceptiva. Ove tablete sadrže sintetske analoge progesterona i estrogena u različitim omjerima. Ovisno o dozi ženskih hormona, lijekovi su: 

 1. Monofazni. Tijekom mjeseca sadržaj aktivnih tvari u tabletama se ne mijenja. 
 2. Dvofazni. Doza gestagena se povećava u drugoj polovici ciklusa. 
 3. Trofazni. Količina hormona u tabletama mijenja se tri puta za 1 ciklus primjene. Takvi kombinirani oralni kontraceptivi oponašaju prirodnu fluktuaciju estrogena i progesterona u žena u različitim razdobljima ciklusa. Tako je moguće postići maksimalnu učinkovitost uz vrlo mali rizik od negativne reakcije tijela. 

Mini pili

Ova vrsta kontracepcije osmišljena je na temelju minimalnih doza progestina. Zbog niskog sadržaja hormona (od 300 do 500 mikrograma), mini-pilule blago djeluju na organizam i vrlo rijetko izazivaju nuspojave. Progestinski pripravci idealni su za dugotrajnu primjenu. 

Hitna kontracepcija

Levonorgestrel je glavna komponenta tableta koje sprječavaju začeće nakon nezaštićenog spolnog odnosa. Zbog visokog sadržaja hormona, lijekovi agresivno utječu na žensko tijelo. Nakon uzimanja kontracepcije mogu se pojaviti glavobolja, krvarenje nalik menstrualnom, slabost, poremećaji menstrualnog ciklusa i drugi poremećaji. 

Postkoitalni lijekovi moraju se uzeti unutar 72 sata nakon spolnog odnosa. Za redovitu uporabu pripravci koji sadrže levonorgestrel nisu prikladni. 

Kako odabrati prave kontracepcijske pilule? 

Teško je odabrati odgovarajući oralni kontraceptiv bez savjeta iskusnog stručnjaka. Ali postoje neki parametri koji vam omogućuju da samostalno odredite optimalnu kontracepciju: 

 • dob; 
 • težina; 
 • povijest trudnoće i pobačaja; 
 • intenzitet menstrualnog protoka; 
 • ozbiljnost predmenstrualnog sindroma; 
 • opće zdravlje; 
 • fenotip. 

Mlade nerođene djevojke i žene srednjih godina bez patologija i kontraindikacija za uzimanje estrogena trebaju kupiti kombinirane kontracepcijske pilule bez recepta. Pripreme ove skupine ne samo da sprječavaju neželjenu trudnoću, već i normaliziraju mjesečni ciklus. U žena koje uzimaju lijek, predmenstrualni sindrom slabi, smanjuje se rizik od upalnih bolesti reproduktivnog sustava i izvanmaternične trudnoće. 

Dojilje, žene u razdoblju prije menopauze i s kontraindikacijama na primjenu KOK (pušenje, sklonost trombozi, migrene, dijabetes i dr.) trebaju se odlučiti za mini-pilule. Većina gestagenskih tableta ne pruža isti pouzdani kontracepcijski učinak kao estrogensko-progestinski lijekovi, ali ne smanjuju zgrušavanje krvi.

Callback
×