Vaša košarica (0)
€0.00
klomifen cijena
(0) Prosječna ocjena

Clomid je pouzdan i siguran lijek za neplodnost

Većina bračnih parova u Hrvatskoj počinje aktivno pokušavati začeti dijete u dobi od 24-25 godina. Međutim, u 15% slučajeva njihovi napori propadaju. Najčešće, poremećaji ovulacije postaju prepreka dugo očekivanoj trudnoći.

Da biste brzo vratili reproduktivne sposobnosti tijela, trebali biste kupiti Clomid tablete. Lijek poboljšava hormonsku pozadinu i potiče početak ovulacije. Više od 60% žena uspije zatrudnjeti nakon prvog uzimanja lijeka, a ponovljenim liječenjem šanse za uspjeh postaju još veće.

 • Doziranje i cijena
 • Komentari

Clomid (Klomifen) 25mg

Clomid (Klomifen)
10 tablete
€14.54
Clomid (Klomifen)
30 tablete
€34.53
Clomid (Klomifen)
60 tablete
€56.33
Clomid (Klomifen)
90 tablete
€69.96

Clomid (Klomifen) 50mg

Clomid (Klomifen)
10 tablete
€16.36
Clomid (Klomifen)
30 tablete
€43.61
Clomid (Klomifen)
60 tablete
€79.05
Clomid (Klomifen)
90 tablete
€99.04

Clomid (Klomifen) 100mg

Clomid (Klomifen)
10 tablete
€18.17
Clomid (Klomifen)
30 tablete
€49.07
Clomid (Klomifen)
60 tablete
€89.95
Clomid (Klomifen)
90 tablete
€126.30

Što je Clomid?

Clomid je anovulacijski lijek za neplodnost razvijen od aktivnog sastojka Klomifen. Lijek povećava lučenje hormona potrebnih za sazrijevanje jajne stanice, te povećava plodnost žene. Također, lijek stabilizira menstrualnu pozadinu i osigurava da je tijelo spremno za začeće.
Ravnomjerna apsorpcija lijeka dolazi zbog pomoćnih komponenti:

 • magnezijev stearat;
 • škrob;
 • laktoza;
 • želatina za hranu;
 • talk.

U Hrvatskoj se Klomifen tablete smatraju najpouzdanijim i najpristupačnijim lijekom za plodnost. Za razliku od alternativnih metoda liječenja, uporaba lijeka ne zahtijeva značajna financijska ulaganja. Stoga, za parove koji ne mogu začeti dijete zbog nedostatka ovulacije, liječnici preporučuju kupnju Clomida u prvom redu.

Za što se koristi Clomid?

Prije uporabe Clomida važno je posjetiti ginekologa i podvrgnuti se liječničkom pregledu. Lijek se propisuje za anovulatornu neplodnost uzrokovanu poremećajima jajnika i hipotalamusa. Ali ako su neuspješni pokušaji zatrudnjenja posljedica bolesti štitnjače ili rane menopauze, tablete možda neće biti učinkovite.

Također je potrebno kupiti Klomifen za probleme s reproduktivnim sustavom:

 • razne vrste amenoreje (dugotrajno izostanak menstruacije);
 • krvarenje iz maternice;
 • sindrom policističnih jajnika;
 • rijetke, neredovite ili oskudne menstruacije;
 • Chiari-Frommelov sindrom.

Ponekad se lijek koristi za ublažavanje simptoma tumora hipofize. Clomid se propisuje pacijentima čija onkološka bolest prati galaktoreja – abnormalno lučenje mlijeka iz mliječnih žlijezda.

Mogu li muškarci uzimati drogu?

Klomifen je koristan za muškarce koji pate od oligospermije. Lijek poboljšava rad testisa, povećavajući količinu proizvedenog ejakulata. Za liječenje poremećaja propisuje se 50 mg lijeka 2 puta dnevno. Oporavak se obično javlja unutar 6 tjedana.

Clomid tablete su neizostavan element postciklusne terapije u bodybuildingu. Lijek neutralizira negativne učinke anaboličkih steroida na tijelo. Male doze Klomifena obnavljaju prirodnu proizvodnju testosterona i stabiliziraju hormonsku ravnotežu.

Primjena i doziranje Clomida

Ne preporučuje se uzimanje Klomifena bez prethodnog liječničkog pregleda. Liječnik mora isključiti trudnoću i utvrditi uzroke neplodnosti. Tijekom liječenja pacijent treba redovito podvrgnuti pregledima kod ginekologa.

Clomid se uzima 1 tableta (50 mg) prije spavanja s vodom. Liječenje počinje 5. dana menstrualnog ciklusa. Tijek prijema traje 5 dana. Ovulacija se obično događa unutar 2 tjedna nakon prestanka uzimanja lijeka.

Ako se ne može postići pozitivan rezultat, terapija se ponavlja još 1-2 puta, povećavajući dozu Klomifena na 100-150 mg. U nedostatku ovulacije potrebno je napraviti stanku od tri mjeseca. Nakon toga dopuštena su još 3 tečaja liječenja. Nakon 6 neuspješnih pokušaja, daljnji lijek se smatra neprikladnim.

Kada uzimate Clomid, važno je uzeti u obzir 2 pojedinosti:

 • žene kojima su visoke doze Klomifena kontraindicirane, tijekom drugog i sljedećih ciklusa liječenja trebaju uzimati 1 tabletu tijekom 10 dana;
 • ako je došlo do ovulacije, ali nije bilo moguće začeti dijete, tretman se ponavlja.

Izostanak menstrualnog krvarenja nakon ovulacije može signalizirati početak trudnoće. Prije daljnjeg uzimanja lijeka, trebate se posavjetovati s ginekologom.

Za liječenje amenoreje uzrokovane kontracepcijom, uzimajte 50 mg Klomifena tijekom 5 dana. Za druge bolesti reproduktivnog sustava, dozu lijeka i trajanje primjene određuje liječnik.

Kako Klomifen djeluje?

Djelatna tvar djeluje na hipofizu, potičući oslobađanje gonadotropina:

 • folikulostimulirajući hormon;
 • luteinizirajući hormon.

Ovi hormoni reguliraju rad spolnih žlijezda, povećavajući vjerojatnost ovulacije. Terapija lijekom dovodi do rođenja djeteta u gotovo 80% slučajeva.

Tijekom uzimanja Klomifena povećava se razina prolaktina koji je odgovoran za pripremu organizma za trudnoću i izlučivanje majčinog mlijeka. Hormon također obavlja važnu funkciju tijekom seksa, osiguravajući početak orgazma. Znanstvenici sugeriraju da ima i analgetski učinak, što pomaže izdržati predmenstrualni sindrom.

Lijek pomaže u održavanju normalne ravnoteže estrogena. S niskim udjelom spolnih hormona Clomid potiče njihovo oslobađanje, a s visokim udjelom potiskuje njihovo djelovanje.

Nuspojave Klomifena

Promjene u hormonskoj ravnoteži mogu dovesti do negativne reakcije tijela:

 • vrtoglavica;
 • pospanost ili nesanica;
 • glavobolja;
 • smanjenje brzine reakcija;
 • probavne smetnje, mučnina, povraćanje, proljev;
 • navale krvi na lice;
 • pojačano mokrenje;
 • Bol u donjem dijelu trbuha.

Rizik od nuspojava nije mogao pokvariti ugled Klomifena u Hrvatskoj. Nelagoda je rijetka i obično ne utječe na način života. Lijek ne uzrokuje teške patologije koje bi mogle ugroziti zdravlje ili život.

Za razliku od većine lijekova koji utječu na razinu hormona, Clomid rijetko izaziva debljanje. Manje od 1% pacijenata suočava se s kozmetičkim problemom.

Mogu li voziti auto nakon uzimanja Clomida?

Stimulator ovulacije može uzrokovati pospanost, skraćeno vrijeme reakcije ili vrtoglavicu. Kada se suočite s nuspojavama, suzdržite se od vožnje. Sjednite za volan tek nakon što vam se zdravlje poboljša.

Klomifen i alkohol

Alkohol smanjuje učinkovitost Clomida i izaziva pojavu nuspojava. Redovita kombinacija lijekova s alkoholom može oštetiti jetru. Liječnici dopuštaju povremeno popiti 100-150 ml vina.

Ne zaboravite da etilni alkohol negativno utječe na reproduktivnu funkciju tijela. Stoga žene koje pokušavaju začeti dijete ne bi trebale piti alkohol.

U kojim slučajevima Clomid možda neće djelovati?

Vjerojatnost trudnoće ovisi o mnogim čimbenicima. Klomifen tablete utječu samo na neke od njih, ali ne daju 100% jamstvo začeća. Važno je uzimati lijek prema uputama i pridržavati se preporuka liječnika.

Možete uzeti 6 tečajeva liječenja, a svaki put se povećavaju vaše šanse za nadopunu obitelji. Samo 20% parova prisiljeno je posegnuti za drugim metodama rješavanja neplodnosti.

 • Brza dostava
 • Pravila o privatnosti
 • Sigurni način plaćanja
 • Služba za podršku
 • Diskretno pakiranje
Callback
×