Vaša košarica (0)
€0.00
tamoksifen
(0) Prosječna ocjena

Nolvadex - lijek za stabilizaciju hormonske ravnoteže

Visokk estrogen može ozbiljno naštetiti ženskom tijelu. Najčešće, reproduktivni sustav pati od visoke razine spolnih hormona: simptomi predmenstrualnog sindroma se povećavaju, mjesečni ciklus je poremećen. Neravnoteža biološki aktivnih tvari može dovesti do ozbiljnijih posljedica,  neplodnosti i raka dojke.

Za suzbijanje negativnih učinaka estrogena na organizam hrvatski liječnici preporučuju naruciti Nolvadex. Proizvod normalizira menstrualni ciklus i potiče ovulaciju, vraćajući žensku plodnost. Također je neophodan u liječenju karcinoma ovisnih o hormonima. Korištenje Nolvadexa u većini slučajeva omogućuje postizanje stabilne remisije.

 • Doziranje i cijena
 • Komentari

Nolvadex (Tamoksifen) 10mg

Nolvadex (Tamoksifen)
20 tablete
€9.99
Nolvadex (Tamoksifen)
30 tablete
€12.72
Nolvadex (Tamoksifen)
60 tablete
€23.62
Nolvadex (Tamoksifen)
90 tablete
€31.80
Nolvadex (Tamoksifen)
120 tablete
€38.16

Nolvadex (Tamoksifen) 20mg

Nolvadex (Tamoksifen)
20 tablete
€20.90
Nolvadex (Tamoksifen)
30 tablete
€26.35
Nolvadex (Tamoksifen)
60 tablete
€49.97
Nolvadex (Tamoksifen)
90 tablete
€69.06
Nolvadex (Tamoksifen)
120 tablete
€85.41

Što je Nolvadex?

Tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća farmaceuti su testirali antiestrogene u nadi da će razviti novu klasu kontracepcijskih sredstava. Međutim, dobiveni Nolvadex ima suprotan učinak. Djelatna tvar poboljšava rad reproduktivnih organa, potiče ovulaciju i povećava šanse za trudnoću. Lijek se prodaje pod trgovačkim imenom Nolvadex i danas je vrlo popularan u ginekologiji.

U 1990-ima Tamoksifen se pokazao učinkovitim kod ginekomastije i raka dojke. Nakon toga, popularnost Nolvadexa je još više porasla. Antiestrogen je među 200 najpropisivanijih lijekova u Hrvatskoj.\

Prednost lijeka u odnosu na druge antiestrogene je minimalni rizik od nuspojava. Za liječenje se koriste male doze aktivne tvari, koje obično ne uzrokuju negativnu reakciju tijela.

U kojim slucajevima se propisuje Nolvadex?

Tamoksifen je pouzdan tretman za žensku  neplodnost. Lijek ima pozitivan učinak na funkcioniranje zdjeličnih organa i osigurava normalno sazrijevanje jaja. Uzimanje tableta omogućuje začeće djeteta u više od 60% slučajeva.

Žene koji imaju rak dojke također ću dobiti rezultat  od  Nolvadexa. U kombinaciji s kemoterapijom, lijek inhibira rast tumora i jako povećava šanse za remisiju.

Antiestrogensko sredstvo pomaže u uklanjanju simptoma drugih bolesti:

 • poboljšava cirkulaciju krvi, anesteziju i smanjuje posto bolnih menstruacija;
 • sprječava rast mliječnih žlijezda kod pacijenata sklonih ginekomastiji.

Tamoksifen se propisuje muškarcima s reproduktivnim poremećajima uzrokovanim nedostatkom testosterona. Lijek povecava proizvodnju testosterona i vraća sposobnost začeća djeteta.

Nolvadex se koristi u bodibildingu. Lijek pomaže obnoviti prirodnu proizvodnju testosterona nakon tečaja anaboličkih steroida. Tamoksifen je potreban za muškarce koji žele brže dobiti rezultate.

Primjena i doziranje Nolvadexa

Prije početka liječenja potrebna je konzultacija kod lijecnika. Proizvod potrebno koristiti s oprezom kod trombocitopenije, leukopenije, tromboembolije, katarakte i mnogih drugih bolesti. Tijekom trudnoće i dojenja, uporaba lijeka je zabranjena.

Za prevenciju i liječenje raka dojke Tamoksifen pije se u doziranju 10-20 mg jedan put dnevno. U slučaju metastatskog tumora, doza se može povećati na 40 mg dnevno. U tom slučaju, uzmite 1 tabletu (20 mg) lijeka 2 puta dnevno. Standardni tretman liječenja je 3-5 godina, ali  liječnik može promjeniti tretman na temelju zdravstvenih pokazatelja pacijenta.

Kod anovulatorne neplodnosti, Nolvadex potrebno poeti koristiti na 3 dan menstrualnog ciklusa. Žene koje žele postati trudne trebaju uzimati 20 mg lijeka 5 dana. Doziranje i trajanje terapije mogu se promjeniti ovisno o individualnim karakteristikama organizma.

Tijekom uzimanja Nolvadxa potrebno je obratiti paznju na sljedeće mjere opreza:

 • žene koje se liječe od raka dojke trebaju koristiti pouzdanu metodu kontracepcije;
 • u slučaju vaginalnog krvarenja prestati uzimati lijek;
 • pacijentu potrebno je redovito posjećivati ​​liječnika radi kontrole krvne slike.

U Hrvatskoj se Nolvadexom često liječe žene starije od 60 godina. Možda će biti potrebno smanjiti dozu u ovoj dobi. Također, liječenje je prilagođeno teškim poremećajima jetre.

U slučaju muškaraca, doziranje Tamoksifena odabira se individualno. Rezultat terapije ovisi o prirodnoj proizvodnji spolnih hormona i individualnim karakteristikama organizma.

Na koji nacin djeluje Tamoksifen?

Djelovanje aktivne tvari ovisi o tkivu u koje ulazi. Na primjer, u mliječnim žlijezdama proizvod proizvodi redoviti antiestrogeni utjecaj. Smanjenjem aktivnosti hormona pridonosi smanjenju tumora.

Proizvod ima  estrogenski ucinak u maternici i jetri. Osim toga, lijek potiče oslobađanje luteinizirajućih i folikulostimulirajućih hormona, osiguravajući početak ovulacije u 78% slučajeva. Ako primjena lijeka nije rezultirala začećem djeteta, liječenje se može ponoviti.

Aktivna tvar se apsorbira postupno, dostižući maksimalnu koncentraciju u krvi kroz 4-7 sati. Lijek nastavlja djelovati čak i nakon prestanka koriscenja. Potrebno je od10 do 22 dana da se Nolvadex u potpunosti ukloni iz tijela.

Nuspojave

Pacijenti rijetko doživljavaju nuspojave. Ali ponekad moze se osjetiti:

 • glavobolja i vrtoglavica;
 • povećan umor;
 • mučnina, povraćanje, proljev;
 • promjene krvne slike;
 • svrbež u području genitalija;
 • krvarenje ili iscjedak;
 • kršenja menstrualnog ciklusa.

Ponekad, izloženost tamoksifenu moze dovesti do  promjene na mrežnici i smanjenja vidne oštrine. Onda liječniku potrebno je obaviti oftalmološki pregled prije uzimanja lijeka.

Antiestrogeni agens može utjecati na strukturu endometrija. Žene koje dugotrajno uzimaju Nolvadex treba redovito ici na pregled ginekologa.

Mogu li muškarci uzimati lijek?

Anabolički steroidi suzbijaju prirodnu proizvodnju testosterona u muškom tijelu. Nakon uzimanja takvih lijekova potrebno je podvrgnuti se regenerativnoj terapiji Nolvadexom. Antiestrogeni  stimuliraju testise i poboljšavaju hormonsku ravnotežu. Tamoksifen je također potreban muškarcima koji boluju od raka dojke ili prostate.

Mogu li voziti auto nakon uzimanja Novadexa?

Liječnici ne zabranjuju vožnju tijekom uzimanja proizvoda. Ali vožnja auta može biti opasna s nekim nuspojavama. Nemojte voziti ako nakon uzimanja tablete osjećate vrtoglavicu ili nedostatak energije.

Tamoksifen i alkohol

Zabranjeno je kombinirati Nolvadex s alkoholom. Izlučivanje lijeka i proizvoda razgradnje etilnog alkohola provodi se uz pomoć istih jetrenih enzima. Jaka pića mogu povećati razinu lijeka u krvi, što dovodi do nuspojava.

Ženama koje pate od neplodnosti također potrebno je suzdržati se od konzumiranja alkohola. Alkohol šteti reproduktivnom sustavu i smanjuje plodnost.

Kada Nolvadex  neće djelovati?

Učinkovitost Nolvadexa je smanjena ako se rak dojke proširi na jetru i druge organe. U kasnijim stadijima bolesti mogu biti potrebni jači lijekovi.

S anovulatornom neplodnošću, vjerojatnost uspjeha ovisi o karakteristikama ženskog tijela i plodnosti partnera. Lijek osigurava početak ovulacije u gotovo 80% slučajeva. Većina pacijentica uspije postati trudne nakon nekoliko ciklusa Nolvadexa.

 • Brza dostava
 • Pravila o privatnosti
 • Sigurni način plaćanja
 • Služba za podršku
 • Diskretno pakiranje
Callback
×