Vaša košarica (0)
€0.00

Doznajte puno korisnih informacija o učinku lijekova koji sadrže Sildenafil na krvni tlak

Kako Sildenafil utječe na krvni tlak:

Sredinom devedesetih u malom britanskom gradiću Pfizer Sandwich razvijen je novi lijek za hipertenziju - Sildenafil. Klinička ispitivanja pokazala su da aktivna tvar slabo utječe na krvni tlak, ali poboljsava spolni tonus. Lijek je odobren za liječenje erektilne disfunkcije, a 1998. godine pojavio se u ljekarnama pod nazivom "Viagra".

Deset godina kasnije, Sildenafil je ponovno bio u području interesa kardiologa. Prema liječnicima, lijek može biti koristan u borbi protiv nekih vaskularnih poremećaja. Male doze lijeka uspješno se koriste za liječenje plućne hipertenzije i drugih bolesti.

Je li Sildenafil učinkovit u liječenju visokog krvnog tlaka?

Sildenafil je postao prvi inhibitor fosfodiesteraze-5 (PDE-5). Lijekovi ove skupine uzrokuju vazodilataciju - opuštaju zidove krvnih žila i poboljšavaju protok krvi. Nakon uzimanja lijeka, muškarci koji se seksualno uzbude razvijaju snažnu erekciju.

Sildenafil je slabiji od vazodilatatora koji se koriste kod hipertenzije. Čak i kada se uzima maksimalna dnevna doza (100 mg), promjene u parametrima kardiovaskularnog sustava su minimalne:

  • moguće smanjenje krvnog tlaka (do 10 milimetara žive);
  • mala vjerojatnost povećanog broja otkucaja srca (do 10 otkucaja u minuti);
  • elektrokardiogram se ne mijenja.

Sildenafil može neutralizirati učinke prirodnih lijekova za nizak krvni tlak. Muškarci koji planiraju uzimati lijekove za erektilnu disfunkciju trebali bi se prebaciti na učinkovitije hipertenzivne lijekove.

Trenutno se uporaba inhibitora PDE-5 u hipertenziji smatra neučinkovitom. Međutim, lijek za potenciju može imati pozitivan učinak na druge kardiovaskularne bolesti.

Primjena Sildenafila u plućnoj hipertenziji:

Potičući protok krvi u zdjeličnim organima, Sildenafil snižava tlak u plućnoj arteriji. Lijek značajno poboljšava stanje pacijenta: ublažava otežano disanje, povećava izdržljivost, sprječava nesvjesticu i ublažava ostale simptome. Uz to, uporaba PDE-5 inhibitora smanjuje rizik od zatajenja srca.

Lijek je još uvijek u kliničkom ispitivanju, ali rezultati su optimistični. Djevojci od 19 godina koja nije imala koristi od tradicionalnog liječenja propisan je Sildenafil u dozi od 3 mg na 1 kg tjelesne težine. Mjesec dana kasnije smanjila joj se otežano disanje, prestali su je mučiti mučnina i edemi. Nakon godinu dana liječenja, rad dišnog sustava gotovo je u potpunosti obnovljen:

  • učestalost respiratornih bolesti smanjila se nekoliko puta;
  • lagana tjelesna aktivnost prestala je uzrokovati pad snage;
  • Povećana je potrošnja kisika.

I drugi ispitanici dobro reagiraju na Sildenafil. Znanstvenici vjeruju da se u budućnosti lijek može aktivno koristiti za liječenje plućne hipertenzije bilo koje težine.

Koliko je sigurno uzimati Sildenafil za kardiovaskularne bolesti?

Sildenafil mozete uzimati u blagim i umjerenim kardiovaskularnim bolestima:

  • stabilna angina;
  • kontrolirana hipertenzija;
  • zatajenje srca u fazi I;
  • neke vrste oštećenja ventila.

Tablete za potenciju relativno je sigurno za muškarce koji su podvrgnuti operaciji koronarne revaskularizacije ili nekompliciranom infarktu miokarda. Prije upotrebe lijeka morate proći rehabilitaciju najmanje 8 tjedana. Kardijalni bolesnici koji uzimaju inhibitore PDE-5 trebali bi redovito posjećivati ​​liječnika radi praćenja stanja kardiovaskularnog sustava.

Pacijenti s hipotenzijom trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja Sildenafila. Seksualni stimulans nespojiv je s prirodnim lijekovima za snižavanje krvnog tlaka.

Sildenafil je zabranjen kod teške hipertenzije i angine, kao i nakon akutnog srčanog ili moždanog udara. Lijekovi za erektilnu disfunkciju ne smiju se koristiti u bolesnika s 3 ili više čimbenika rizika za kardiovaskularne bolesti. Nakon složenih operacija na srcu, lijek se može uzimati samo uz dopuštenje liječnika.

Callback
×