Vaša košarica (0)
€0.00

Borba protiv celulita

Celulit zna da bude veoma uporan i veoma je teško osloboditi ga se.
U borbi protiv celulita se primenjuju razne metode, a najčešće je to kombinacija raznih krema i masaža sa zdravom ishranom (izbegavanje previše začinjene i posoljene hrane, smanjenje unosa šećera i belog brašna), obilnim i redovnim unosom tečnosti i redovnom fizičkom aktivnošću.

Masaže veoma povoljno utiču na razmenu materija u organizmu i na limfni sistem, pri čemu dolazi do odstranjivanja nepotrebnih materija iz organizma. Jedna od ovakvih masaža je vakuumska masaža, koja deluje na telo poput bombe isterujući nagomilanu mast iz potkožnog tkiva.

Prekrivanje tela sa folijom u kombinaciji sa saunom je takođe veoma efikasna. Primena ove metode obuhvata mazanje tela sa odgovarajućim kremama, koji imaju efekat ubrzavanja metabolizma, pri čemu dolazi do učvršćivanja vezivnog tkiva. Ovako pripremljena i namazana koža se zatim obmotava folijom, kako bi krema mogla da ispolji svoje dejstvo.

Oni, koji nisu u mogućnosti da sebi priušte ove skupe tretmane, mogu kupiti preparati za mršavljenje, sa kojima se mogu postići slični efekti.

Najdelotvorniji su piling napravljen od kafe, šećera, maslinovog ulja i vode i mešavina od 2 kašike ulja od paprike i 6 kašika ulja od avokada ili semena grožđa, a svakako svima poznata metoda je naizmenična primena tople i hladne vode.

Kako se celulit jako teško može odstraniti, preporučuje se fokusiranje na njegovu prevenciju.

Istraživanja fokusirana na moguće načine prevencije starenja su pokazala da uravnotežena dijeta i zdrave namirnice čine kožu sjajnijom i zategnutijom, kao i da se vitamini uneti ishranom apsorbuju samo delimično, pa je zbog toga veoma važno da se oni nanose na kožu i spolja.

Vitamin A je veoma pogodan za borbu protiv bora i nalazi se u većini anti-aging krema. Preporučuje se njegova upotreba pre spavanja, jer Sunčeva svetlost inaktivira većinu komponenti vitamina. U slučaju da se predozira može da izazove crvenilo, ljuštenje kože, koji mogu potrajati i nedeljama.

Vitamin B3 je veoma pogodan protiv iritacije kože, jer hidrira kožu i smanjuje crvenilo.
Česta je komponenta raznih hidratantnih krema, seruma i tableta.
Ubrzava stvaranje ceramida i masnih kiselina (osnovne komponente za stvaranje spoljašnjeg zaštitnog sloja kože). Naročito je pogodan za sve one, koji imaju suvu i osetljivu ili bubuljičavu i upaljenu kožu. Preporučuje se njegova upotreba dva puta dnevno i to ujutru i uveče.

Vitamin C je takođe pogodan za bubuljice i fleke. Kreme sa velikim procentom C vitamina zatežu kožu, čine je glatkijom i čistijom. Preporučena količina dnevnog unosa u vidu tableta je nekoliko stotina miligrama. Krema se nanosi ujutru štiteći tako kožu od UV zračenja.

Vitamin E ima veoma veliku hidratantnu moć i takođe štiti kožu od UV zračenja. Važna je komponenta preparata za sunčanje i anti-aging krema, koji sadrže oko 1% E vitamina.
Istovremeno sa hidratacijom kože, sposobna je i da neutrališe slobodne radikale, a ima i antioksidativno dejstvo.
Kremu je potrebno nanositi pre i posle sunčanja. Tablete E vitamina se najčešće kombinuju sa C vitaminom, koji pojačava njegovo dejstvo.

Vitamin K se preporučuje za podočnjake i tamne kolutove oko očiju. Važan je sastojak krema za oči. Svoj efekat ispoljava tako što smanjuje tamne kolutove oko očiju, koji najčešće nastaju kao posledica vraćanja krvi u kožu zbog oštećenja kapilara. U obliku kreme je najbolje nanositi ga u večernjim satima, 1-2 puta nedeljno, a u slučaju potrebe može i češće. Može se koristiti i u obliku tableta, ali se tada mora obratiti pažnja na to da se ne koristi zajedno sa vitaminom A, jer on smanjuje apsorbciju ovog vitamina.

Callback
×